Dermatološki tretmani zimi

dermatologija-dr-gorana-markusic-poliklinika-gusic-gospic-smiljan

Zašto je dobro ove dermatološke tretmane raditi zimi?

Hladno zimsko razdoblje nepovoljno je za našu kožu; kombinacija centralnog grijanja i teških vremenskih uvjeta često uzrokuje suhu kožu. Za neke je pak dermatološke tretmane i terapijske postupke, u procesu zacjeljivanja, nužno izbjegavanje topline i izlaganje suncu, a upravo ih je iz tog razloga najbolje izvoditi tijekom kasne jeseni i zime. Svi kozmetološki tretmani koji se izvode na fotoeksponiranim regijama (lice, vrat, dekolte regija) ne rade se za vrijeme sunčanog perioda godine, kako bi se tretirano područje stiglo oporaviti do trenutka pojačanog UV zračenja.

U poliklinici Gusić zato preporučuju da se tretmani poput krioterapije i elektrokoagulacije, ali i dermatološki tretmani uljepšavanja poput kemijskog pilinga, PRP metode i Velvet skina obavezno obavljaju u zimskim mjesecima – odnosno najbolje od prosinca do ožujka.

Poliklinika Gusić nalazi se u Smiljanu u Lici, i po pristupačnim cijenama, uz vrhunsku ginekološku polikliniku o kojoj smo već pisali, proširila je svoju ponudu i na dermatološku polikliniku.

Krioterapija predstavlja nevjerojatno učinkovit tretman njege kod različitih stanja kože poput ekcema, psorijaze, akni i ostalih oštećenja kože. Hladnoća spriječava osip, ublažava iritaciju i vidljivo smanjuje područja na kojima je koža napadnuta. Zbog toga je krioterapija, među brojnim dermatološkim tretmanima namijenjenim za poremećaje kože poput ekcema, vrijedna razmatranja i posebno vrijedna isprobavanja.

Elektrokoagulacija bradavica, fibroma i pjega

Elektrokoagulacijom liječnica uklanja bradavice, fibrome, starosne pjege lica i ruku te pigmentacije visokofrekventnom strujom u nivou radiovalova. Metoda je iznimno precizna, uklanja samo željenu tvorbu i ne zahvaća okolno tkivo. Moguće je ukloniti i veće bradavice i fibrome. Također, koagulirati se može i couperosa lica i crvene tvorbe lica i tijela (hemangiomi). Većina problema rješava se u jednom tretmanu, no za određene probleme potrebno je i nekoliko uzastopnih dolazaka pa je i iz tog razloga pripreme za ljeto najbolje započeti zimi.

Kemijski piling

Kemijski pilinzi kombinacija su umjetnosti i znanosti.
Izvrsna su metoda za liječenje akni, ožiljaka od akni, hiperpigmentacijskih mrlja, za ublažavanja plićih bora, a mogu se koristiti i za osvježenje kože lica.
Kemijskim pilingom uklanjamo stare i time potičemo rast novih stanica kože, kako bi ona bila sjajnija, zdravija i ljepša.

Cilj tretmana je skidanje određenog broja slojeva kože, čime se želi potaknuti prirodna obnova kolagena i elastina u koži te postići čišća i zdravija koža. Podvrgavajući se tretmanima tijekom mjeseci za koje je vjerojatnije da ćete biti prekriveni i ostati u zatvorenom, možete bolje zaštititi svoju kožu.

PRP metoda

Osim općih dermatoloških pregleda kože i liječenja kožnih promjena, u Poliklinici Gusić možete napraviti i tretmane u službi ljepote kao što je stanična terapija – PRP (Platelet Rich Plasmom). Ovom terapijom vlastitom krvnom plazmom, koristi se pročišćeni i obogaćeni dio krvi, odnosno najvrijedniji sastojci krvi koji za cilj imaju obnovu kože i efekt pomlađivanja.

Potpuno prirodni tretman tijekom kojeg se plazma malim iglama ubrizgava u kožu lica, vrata, dekoltea i šaka, u potpunosti je bezbolan i bezopasan. Rezultati tretmana vide se tridesetak dana nakon tretmana, jer je potrebno određeno vrijeme kako bi se potaknuli prirodni procesi regeneracije.

Preporuča se osobama koje imaju izražene znakove starenja i želju za pomlađivanjem prirodnim putem, suhu kožu bez elastičnosti ili kožu nejednake pigmentacije. Osim za poboljšanje izgleda kože lica i vrata može se koristiti i za smanjivanje strija, korekcije podočnjaka, smanjivanje celulita, rast kose, sportske ozljede i za brojne druge indikacije.

Novost u Poliklinici Gusić je i tretman Velvet skin  koji je svojevrsni ekvivalent filerima. No, zahvaljujući inovativnim tehnologijama poput radiofrekvencije, elektroporacije, frakcijske radiofrekvencije i intradermalne radiofrekvencije – probleme kože rješava bez igle! Ublažava bore, tonizira kožu i ispravlja nepravilnosti.

Ovaj kompleksni medicinski uređaj svojevrsna je „mala prijenosna klinika“ čiji se učinak bazira na elektromagnetskim valovima. Radijska frekvencija učinkovito ublažava znakove starenja kože i omogućuje dugotrajni WOW! efekt i na licu i na tijelu. Tretman se izvodi aplikatorom koji može inducirati porast temperature kože i potaknuti stvaranje kolagena i elastina.

Lista problema koji se mogu tretirati ovim uređajem zaista je impresivna. Ublažava bore, fine linije, akne i brojne druge nesavršenosti, poboljšava tonus i teksturu kože, hidrira, pomlađuje, preoblikuje, revitalizira…

Preporučuje se ženama i muškarcima od 25. godine upravo zato što neinvazivno njeguje kožu i uklanja znakove starenja.

Zimski mjeseci za mnoge znaju biti depresivni, a zakazivanjem tretmana kože možete ugoditi svom tijelu i oživjeti svoj duh. Nema boljeg vremena za opuštanje laserskim tretmanom od hladnog zimskog dana.

Posebna priprema za ove tretmane nije potrebna, a ako niste sigurni koji su tretmani pravi za vas dogovorite konzultacije s doktoricom Goranom Markušić Dokuzović kako bi vam na temelju stanja vaše kože i željenim rezultatima preporučila najbolje mogućnosti liječenja. Dok se ljetni mjeseci naziru, vaša će se koža osjećati bolje, izgledati mlađe, sjajnije i biti zdravija no ikad.

Iskoristite hladne zimske dane i vrijeme koje još moramo provesti doma i posvetite se sebi i svojoj koži!