Dermapen – čarobni tretman za akne

Riječ je o nekirurškoj metodi koja može uvelike pomoći u smanjenju akni, ali svi koji imaju poteškoća s prištićima znaju da akne nisu jedini problem. Mnogi se tako bore s ožiljcima koje prištići ostavljaju za sobom. Oni su vrlo čvrsti strukturom i mogu trajati mjesecima ili čak godinama. Rješenje koje nudi dermatologija je Dermapen. To je dermatološki postupak koji uključuje male ubode sterilnih iglica na koži za stvaranje proizvodnje kolagena. Rezultat je glađa, svjetlija i čvršća koža.

  
Kako Dermapen djeluje?
 Mikroiglice precizno prodiru u kožu i tako potiču dublji sloj kože, poznat kao dermis, da se obnovi proizvodnjom više kolagena. Kolagen koji se s godinama gubi je protein zbog kojeg koža izgleda zategnuto, ujednačeno, elastično i mladoliko.

  
Najjednostavniji i najučinkovitiji način liječenja
U današnjoj njezi kože, Dermapen je sve popularniji jer je procedura liječenja minimalno invazivna. Dermatolozi različite oblike mikroiglica koriste više od 20 godina. Kako se tehnologija poboljšava, tehnike mikroiglica postaju sve učinkovitije. Velika je prednost što se može koristiti na gotovo svim tipovima i tonovima kože, sve dok osoba nema otvorenih rana, infekcija ili problema sa zacjeljivanjem.

  
Koliko brzo mogu vidjeti rezultati?
Nakon samo nekoliko dana primijetit ćete da vaša koža počinje izgledati mlađe, a napredak će se nastaviti u nadolazećim tjednima pa čak i mjesecima. Za postizanje optimalnih rezultata možda će vam trebati više terapija, a to će najbolje procijeniti vaš dermatolog. Obično je potrebno četiri do šest tretmana kako bi se vidjele sve prednosti Dermapena. Nakon tretmana, nekoliko dana dok se koža liječi moguća je blaga iritacija, ljuštenje i crvenilo. Dok koža zacjeljuje, ključno je ne izlagati se suncu, na nekoliko dana preskočite intenzivno vježbanje i ne koristite proizvode za piling lica. Nužno je nošenje kreme sa zaštitnim faktorom jer je koža u tom periodu izrazito osjetljiva. Ipak, najvažnije je da znate kako se možete odmah nakon tretmana vratiti na posao ili svojim svakodnevnim obvezama.