Rejuvenacija vagine filerima

Baš kao i ostatak tijela, stari i naša vagina, a promjene u ovoj regiji mogu se dodatno pogoršati nakon poroda i prilikom ulaska u menopauzu. Pojavljuju se problemi poput gubitka volumena, suhoće i opuštenosti. Sve su to prirodne promjene no, one mogu biti veliki izvor neugodnosti i često utječu na žensko seksualno zadovoljstvo i samopouzdanje. Jedno od rješenja koje valja uzeti u obzir je vaginalno pomlađivanje dermalnim filerima.

  
Zašto pacijentice traže ovaj tretman?
1. Pate od suhoće rodnice
2. Bolan seks utječe na njihovu intimu
3. Izgled vagine ruši im samopouzdanje
4. Postoje bolni ožiljci nakon epiziotomije od poroda
5. Želja za boljim orgazmima


Kako izgleda tretman?
Postupak je jednostavan. Liječnik bi vas nakon kliničkog pregleda trebao savjetovati o količini i gustoći hijaluronskog filera. Zatim se prije samog zahvata na područje koje se tretira nanosi krema za lokalnu anesteziju. Nakon tretmana, rezultati će biti vidljivi odmah.


Koliko traje vrijeme oporavka?
Nakon što se hijaluronska kiselina ubrizga u intimnu regiju, vrijeme oporavka je prilično kratko. Možda ćete se dan ili dva osjećati pomalo natečeno i neugodno u ubrizganom području pa ne bi bilo loše za prvu ruku nositi široku odjeću. Morat ćete izbjegavati spolne odnose sedam dana jer bi područje trebalo držati čistim i suhim. Također je važno prvi tjedan izbjegavati jaču fizičku aktivnost, osobito sportove poput jahanja i vožnje bicikla.


Koliko dugo traju učinci?
Kao i kod svakog kozmetičkog tretmana, trajanje rezultata može varirati od pacijenta do pacijenta. U prosjeku, učinci traju između 12 i 18 mjeseci, ali to ovisi o vašem načinu života. Osobe koje se bave sportovima poput biciklizma i jahanja vjerojatno će trebati nadopunu nešto ranije.