Mezoterapija: koktel za regeneraciju kože lica

Mezoterapija: koktel za regeneraciju kože lica
Ovaj neizostavan tretman ljepote jedan je od neinvazivnih tretmana za pomlađivanje i regeneraciju kože.

Metoda kojom se aktivne tvari poput vitamina, minerala, aminokiselina i ostalih ubrizgavaju direktno u srednji sloj kože. Potječe od grčkih riječi mesos (srednji) i Therapeia (liječiti), a označava tretiranje potkožnog tkiva i dubljih slojeva kože odnosno mezoderma. Nekada se koristila za ublažavanje kronične boli i liječenje, a danas se koristi za zatezanje kože, ublažavanje bora, posvjetljivanje hiperpigmentacijskih mrlja pa čak i tretiranje kose i vlasišta.

Aktivni sastojci se mikroinjekcijama ubrizgavaju u slojeve kože, čime se omogućava unošenje sastojaka u dublje dijelove kože kako bi se postigli maksimalni rezultati. Cilj je prodrijeti u kožu i povećati aktivnost stanica odgovornih za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži kao i aplicirati koktele aktivnih supstanci neophodnih za održavanje kože zdravom i mladolikom. Tretmani su individualizirani i uzimaju u obzir želje klijenta, ovisno o dobi, potrebama i efektu koji se želi postići biraju se i prilagođavaju sastojci.

Kako izgleda postupak mezoterapije?

Prije tretmana lice se očisti i aplicira se anestetska krema koja će omogućiti da mikro ubodi budu ugodni i bezbolni. Ovi takozvani mikro-needleri mikro ubodima prave put za unos aktivnih sastojaka i pomažu u umnažanju samih stanica, što dovodi do stvaranja novih slojeva elastičnih i fibroznih vlakana i novih kapilara te rezultira boljom nahranjenošću. Sam tretman mezoterapije traje oko pola sata, ovisno o regiji koja se tretira.

Zahvaljujući vrlo delikatnim iglicama, sam postupak nije neugodan niti bolan, a nepovoljnih reakcija kože nakon tretmana nema. Redovitim tretmanima smanjuje se dubina bora, povećava količina kolagena, a samim time i popravlja tonus kože.

Temeljni sastojak svakog mezoterapijskog tretmana je hijaluronska kiselina, koja će poslužiti kao savršena podloga za osvježavanje, hidratizaciju i dubinsko hranjenje kože. U mezoterapijski se koktel, osim hijalurona, najčešće dodaju vitamini različite aminokiseline, flavonoidi, biljni ekstrakti i drugi spojevi namijenjeni regeneraciji stanica te pojačanom stvaranju kolagena i elastina.

Za vidljiv efekt potrebna su 3 do 4 tretmana, a za dugotrajan efekt potrebno je napraviti od 6 do 10 tretmana. Već nakon prvog tretmana osjetit ćete značajnu razliku u vlažnosti kože, njenoj elastičnosti i prirodnoj svježini.

Ovo je jedan od onih tretmana u čijim rezultatima možete uživati po vrlo prihvatljivoj cijeni, a pregledom u Poliklinici ustanovit ćemo koji će točno sastojci za Vas donijeti najbolji i najbrži rezultat.