Odgovarajuća njega kože nakon ljeta

Kraj ljeta savršeno je vrijeme da kožu ponovno dovedemo u red. Sunce, more, klor, pijesak i vjetar u kombinaciji kao rezultat nerijetko daju mrljastu, pomalo suhu i “dotrajalu” kožu kojoj nedostaje sjaj. Vrijeme je da počnemo ispravljati dio štete koju smo napravili ljeti i da vratimo svoju rutinu njege u normalu, ali i da pripremimo kožu za nadolazeće hladnije mjesece. Dat ćemo vam nekoliko dobrih savjeta kako biste svoju kožu vratili na pravi put.

Što ljeto čini našoj koži?

Iako smo pokušali intenzivno njegovati kožu tijekom ljetnih mjeseci, može se primijetiti da nam je ona ipak postala zadebljana i suha, a često ćete čuti kako se mnogi žale i na male smeđe pigmentne mrlje nalik pjegama uzrokovane UV zračenjem. Dobro se pogledajte u ogledalu. Ako već neko vrijeme niste bili na potpunom pregledu kože kod dermatologa, sada je pravi trenutak da to učinite. Provjerite svoje madeže i mrlje.

HIDRATIZIRATI, OSVJEŽITI, ZAŠTITITI

Piling kože

Važno je osloboditi kožu od mrtvih stanica. Piling vraća sjaj i regenerira vašu kožu. Piling tijela učinit će da vaša koža izgleda ljepše, ali i zdravije. Nikada nemojte koristiti piling za tijelo na licu, jer ono je puno osjetljivije. Na licu puno su učinkovitiji kemijski pilinzi za poboljšanje teksture i tonusa kože, za zaglađivanje bora i proširenih pora, za poticanje proizvodnje kolagena i uklanjanje mrlja. Piling uklanja slojeve stare kože, otkrivajući novu koja je svijetla i svilenkasto blistava.

Hidratacija

Nakon pilinga, osobito koža lica vrlo je osjetljiva i ciljani sastojci mogu bolje prodrijeti u kožu. U ovom koraku važna je visoka opskrba vlagom. Proizvodi s hidratantnim sastojcima, poput hijaluronske kiseline, aloe vere. Nećete pogriješiti ni ako uložite u dobru hidratantnu kremu koja pomaže potaknuti proizvodnju kolagena. Povećanje unosa vode znatno će poboljšati vašu zimsku rutinu njege kože. I vaše tijelo vjerojatno vapi za hidratacijom nakon ljeta, pa dodajte bogatu kremu za tijelo ili ulje u svoju dnevnu rutinu.

Nosite kremu za sunčanje

Ne dopustite da vas zavara to što se sunce sakrilo iza slojeva sive boje neba. Od sunčevih štetnih UVA/UVB zraka važno je štiti se i dalje. SPF proizvode preporučljivo je nanositi kroz cijelu godinu. Vjerujte, vaša će vam koža biti zahvalna.

Redovite njege lica

Iskoristite ovaj trenutak i kao priliku za profesionalni tretman ljepote kod svog dermatologa ili kozmetičara. Redovito čišćenje lica u kombinaciji s povremenim dubinskim čišćenjem, pomaže vam da postignete mladenačkiji i zdraviji izgled kože. Profesionalni tretmani su odlični jer se mogu prilagoditi vašim individualnim potrebama.