Zima je idealno vrijeme za njegu lica kemijskim pilingom

Deset posto popusta na kemijski piling - tretman koji pogoduje svim generacijama!

Kemijski piling izvrsna je metoda za liječenje akni, ožiljaka od akni, hiperpigmentacijskih mrlja, za ublažavanja plićih bora, a može se koristiti i za osvježenje kože lica. Ovim tretmanom uklanjaju se stare stanice i sivilo kože te se potiče rast novih stanica kako bi koža bila ljepša, zdravija i regenerirana.

Tretman je pogodan za sve uzraste jer svojim jedinstvenim djelovanjem poboljšava sve tipove kože i rješava širok spektar problema, a zahvaljujući današnjim tehnologijama, u potpunosti je bezbolan!

Različite vrste pilinga omogućuju povratak svježine u kožu, a upravo su zimski mjeseci najsigurnije vrijeme provedbe zbog smanjenog izlaganja suncu.

S obzirom na dubinsko djelovanje, kemijski pilinzi rezultiraju privremenim crvenilom, što je ujedno i znak regeneracije kože, a za vrijeme kojeg je zabranjeno izlaganje sunčevim zrakama.  Dok se koža ne vrati u normalno stanje, trebalo bi se izbjegavati sunce kako bi se spriječile post upalne hiperpigmentacije, a koža će zahtijevati intenzivniju njegu u danima nakon tretmana. Dovoljno je nanošenje malo veće količine uobičajenih preparata kako bi se koža nahranila, oporavila i kako bi joj se vratila potrebna vlažnost.

Tretman ponekad može rezultirati i ljuštenjem, ali to najviše ovisi o vrsti pilinga i vrsti kože koju tretiramo. Stručno osoblje poliklinike Gusić će vas savjetovati o potrebama vaše kože i stoji na raspolaganju za pomoć pri odabiru kvalitetne njege nakon tretmana.

Kemijski pilinzi koji se koriste na bazi su AHA i BHA kiselina.

Pilinzi s AHA kiselinom koriste glikolnu kiselinu kao sastojak za ljuštenje, a smatraju se površinskim do srednjim ljuštenjem, ovisno o upotrjebljenoj koncentraciji. Učinkoviti su pri poboljšanju teksture kože jer uzrokuju ponovnu izgradnju kolagena i elastina, a efikasni su pri minimalnom smanjenju izgleda ožiljaka od akni i kožnih promjena u pigmentaciji.

BHA pilinzi djeluju na bazi salicilne kiseline i, za razliku od AHA kiselina, iritacija kože nakon tretmana je manja jer salicilna kiselina sadrži protuupalna svojstva pa se korištenje pilinga na bazi BHA kiselina savjetuje osoba čija je koža osjetljivija, a rezultat će biti jednako učinkovit kao i kod tretmana AHA kiselinama.

Kontinuirano ulaganje u svoju kožu i njezino zdravlje ključ je održavanja mladolikog, lijepog i, najvažnije, zdravog lica, a uzastopnim tretmanima promjena će biti vidljiva i postojana.

Obnovite svoju kožu već ove zime, uz deset posto popusta na sve tretmane kemijskim pilinzima u Poliklinici Gusić.